Project Natick

  

Project Natick


Η Microsoft όπως και πολλές άλλες καινοτόμες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας κινείται προς ένα μέλλον φιλικό προς το περιβάλλον και πιο οικονομικά προσιτό για την ίδια την εταιρεία. Τα τελευταία χρόνια έχουν πειραματιστεί με αυτό που αποκαλούν Project Natick, το οποίο είναι συνοπτικά η τοποθέτηση των κέντρων δεδομένων(servers) της στον πάτο της θάλασσας. 

Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί γιατί πήρε αυτή την απόφαση η Microsoft, καθώς θα επιφέρει πολλές δυσκολίες μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της. Ο απλός λόγος για τον οποίο η Microsoft αποφάσισε να πειραματιστεί με αυτό τον τρόπο αποθήκευσης δεδομένων είναι να εξοικονομήσει φυσικούς και χρηματικούς πόρους.

 Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας επιχείρησης είναι η αποφυγή σπατάλης νερού, καθώς τα κέντρα δεδομένων ψύχονται από το νερό της θάλασσας, το οποίο είναι από τη φύση του κρύο στα βαθιά. Άλλη μία επίπτωση αυτής της προσπάθειας, είναι ότι μπορούν να εξοικονομήσουν χώρο στην επιφάνεια της γης, για άλλα πιθανά έργα, τα οποία μπορεί να υλοποιήσουν στο μέλλον. Ένα άλλο θετικό είναι η οικονομία χρημάτων, καθώς δεν χρειάζεται ανανέωση του νερού ψύξης των κέντρων δεδομένων.

 Φυσικά όμως, η Microsoft, συνάντησε αρκετές δυσκολίες στην πορεία, όπως τα όστρακα που υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουν στο εξωτερικό των κέντρων δεδομένων.

 Παρόλα αυτά, η πρωτοβουλία αυτή της Microsoft μας δείχνει ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον χωρίς να κάνουμε τεράστια έργα.


Πηγές: Wikipedia




Σχόλια

Αγαπημένες αναρτήσεις

Οδυσσέας Ελύτης (Αλεπουδέλης, 1911-1996)

ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ (1910-1975)

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ!

Eridanus Supervoid

17 Νοέμβρη, τότε και σήμερα (;)

ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (1938-2018)

Κοιτάζοντας το ''Παρελθόν''

Εξωπραγματικοί προορισμοί που είναι σαν να βγήκαν από μυθιστόρημα