Σκανδιναβική Μυθολογία

 

Σκανδιναβική Μυθολογία

 Η σκανδιναβική μυθολογία είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μυθολογίες στον κόσμο. Έχει επηρεάσει πολλά άτομα και τέχνες, από ηλεκτρονικά παιχνίδια μέχρι και την γνωστή σε όλους μας Marvel.

 Ο κόσμος στον οποίο διαδραματίζεται η σκανδιναβική μυθολογία χωρίζεται σε 9 βασίλεια, τα οποία είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Όλη η ύπαρξη βρίσκεται πάνω στο δέντρο του Yggdrasil. Σε αυτό το δέντρο ζει ο σκίουρος Ratatoskr και οι Norn, τρείς γυναικείες θεότητες όπως οι δικές μας μοίρες. Αυτοί οι κόσμοι θα ξαναγεννηθούν μετά την μάχη του Ragnarök, κατά την οποία θα πολεμήσουν οι θεοί με τους εχθρούς τους, καταστρέφοντας έτσι και τα 9 βασίλεια. Στην ξαναγεννημένη γη θα συναντηθούν δύο θεοί, οι οποίοι θα δημιουργήσουν τους πρώτους ανθρώπους σε αυτή την νέα γη.

 Τα τρία κύρια βασίλεια είναι το Asgard, το σπίτι των θεών, το Midgard, η γη των ανθρώπων, και το Helheim, η γη των πεθαμένων. Στο Asgard κατοικούν οι θεοί Aesir. Ο βασιλιάς τους είναι ο Odin, ή αλλιώς Πατέρας των Πάντων. Αυτός έχει για σύζυγο την θεότητα Freyjaή αλλιώς Freya, Freyia και Freja. Αυτοί οι δύο έχουν δύο γιούς: τον Baldur, θεό της αγνότητας, και τον Thor, θεό του κεραυνού και της αστραπής, ο οποίος κρατάει το μυθικό σφυρί Mjolnir.

 Ένα άλλο βασίλειο είναι το Jǫtunheimr. Εκεί κατοικούν οι γίγαντες, οι οποίοι είναι εχθροί με τους θεούς και τους ανθρώπους, από τους οποίους χωρίζονται από τον ποταμό Ίρβινγκ.

 Αυτές οι ιστορίες εμφανίζονται από τα παιχνίδια της σειράς God Of War της Sony, μέχρι το σύμπαν της Marvel. Περιέχει πολλές ιστορίες, μύθους και θρύλους, οι οποίοι, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν μέσα σε ένα μόνο άρθρο. 




Σχόλια

Αγαπημένες αναρτήσεις

Οδυσσέας Ελύτης (Αλεπουδέλης, 1911-1996)

ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ (1910-1975)

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ!

Eridanus Supervoid

17 Νοέμβρη, τότε και σήμερα (;)

ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (1938-2018)

Κοιτάζοντας το ''Παρελθόν''

Εξωπραγματικοί προορισμοί που είναι σαν να βγήκαν από μυθιστόρημα