Eridanus Supervoid

 

Eridanus Supervoid

 Το CMB Cold Spot ή Eridanus Supervoid είναι ένα κομμάτι του ορατού σύμπαντος μας το οποίο συνεχίζει να δημιουργεί μυστήρια στους επιστήμονες. Αλλά ας τα πάρουμε όλα απ’ την αρχή.

 Υπάρχει ένας επιστημονικός όρος ο οποίος ονομάζεται CMB ή κοσμική ακτινοβολία μικροκυμάτων υπόβαθρου. Αυτή είναι ακτινοβολία που απέμεινε από την γέννηση του σύμπαντός μας ή αλλιώς το Big Bang. Είναι μοιρασμένη εξίσου σε όλα τα σημεία του σύμπαντός μας, αλλά υπάρχουν 2 κύριες ανωμαλίες που μας μπερδεύουν. Αυτές είναι το παραπάνω κενό και ‘Ο άξονας του κακού’.

 Ο άξονας του κακού είναι ένας άξονας που χωρίζει το σύμπαν σε 2 τμήματα. Το σύμπαν απεικονίζεται σαν ένα αυγό, δηλαδή μια σφαίρα τραβηγμένη στις άκρες της. Αυτός ο άξονας επισημαίνει μια σημαντική διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του άνω και του κάτω κομματιού. Το πάνω κομμάτι είναι αρκετά ψυχρότερο.

 Αυτές οι ανωμαλίες μπορεί να είναι αυτές οι οποίες θα μας κάνουν να ξεχάσουμε όλα όσα ξέραμε για την κοσμολογία, την αστρονομία και την αστροφυσική, καθώς δηλώνει ότι η θεωρία του μεγάλου μπαμ δεν ισχύει καν. Πάνω σε αυτή την θεωρία έχουμε βασίσει σχεδόν όλες τις θεωρίες μας.

 Το κενό όμως αυτό στηρίζει μια ακόμα πιο ανησυχητική θεωρία. Συγκεκριμένα, έχουμε ένα κενό με σχεδόν καθόλου γαλαξίες και την ψυχρότερη θερμοκρασία στο σύμπαν. Μόνο μια εξήγηση υπάρχει για αυτό, και ακόμη και αυτή μας μπερδεύει ακόμη περισσότερο. Αυτό το κενό προέκυψε από την σύγκρουση του σύμπαντός μας με ένα άλλο.

 Η θεωρία του πολυσύμπαντος υπάρχει και είναι αληθής. Κάθε πράξη που κάνουμε ή δεν κάνουμε δημιουργεί ένα άλλο σύμπαν, στο οποίο μπορεί να είναι όλα όμοια, αλλά να έκανες κάτι διαφορετικό, ή να είναι τόσο διαφορετικό που τρομάζει.

 Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε και πολλές θεωρίες που έχουμε κάποτε θα καταρριφθούν. Είμαστε μόνο ένας πλανήτης σε αυτόν τον άπειρο ωκεανό από διάφορους κόσμους και γαλαξίες. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που ακόμη να λυθούν. Οπότε, αν ποτέ κοιτάτε στα αστέρια, να αναρωτιέστε. Αυτός είναι ο προορισμός μας. Κάποτε θα φτάσουμε εκεί, αν θέλουμε να συνεχιστεί το είδος μας. Αλλά ας συνεχίσουμε την ξέγνοιαστη ζωή μας, καθώς οι απόγονοι μας δεν θα είναι τόσο άνετοι.

 


Σχόλια

Αγαπημένες αναρτήσεις

Οδυσσέας Ελύτης (Αλεπουδέλης, 1911-1996)

ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ (1910-1975)

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ!

17 Νοέμβρη, τότε και σήμερα (;)

Κοιτάζοντας το ''Παρελθόν''

ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (1938-2018)

Εξωπραγματικοί προορισμοί που είναι σαν να βγήκαν από μυθιστόρημα