Εξωπραγματικοί προορισμοί που είναι σαν να βγήκαν από μυθιστόρημα

Εξωπραγματικοί προορισμοί που είναι σαν να βγήκαν από μυθιστόρημα





 Αρκετές φορές, ενώ σκεφτόμαστε τις εμπειρίες μας, νιώθουμε σαν να τα έχουμε δει όλα. Αλλά κάποιες άλλες φορές, καταλαβαίνουμε ότι αυτά που έχουμε δει δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά τα οποία δεν έχουμε δει. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε πόσα πολλά πιστεύουμε ότι έχουμε δει και πόσο ακραία μπορεί όντως να γίνει η φύση.


Kawah ijen

 

Το Kawah ijen (μη με ρωτήσετε πως προφέρεται), ;όντας ηφαίστειο, σίγουρα είναι αξιοθαύμαστο. Μα αυτό το ινδονησιακό ηφαίστειο κρύβει περισσότερα μυστικά από όσα περιμέναμε. Η μπλε λάβα , επίσης γνωστή ως Api Biru, γίνεται να συναντηθεί σε μια ποικιλία περιοχών. Είναι το αποτέλεσμα της καύσης ενός χημικού στοιχείου, το οποίο ονομάζεται θείο(S). Όταν το θείο καίγεται, απελευθερώνεται αυτή η φλόγα, της οποίας το χρώμα ονομάζεται ηλεκτρικό μπλε(το οποίο είναι πολύ κοντά στο κυανό, αλλά ποικίλει). Το θείο καίγεται όταν έρχεται σε επαφή με ζεστό αέρα σε θερμοκρασίες άνω των 360 °C, γεγονός που παράγει τις φλόγες. Η πραγματική λάβα έχει κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα, δεδομένης της θερμοκρασίας της. Η πραγματικά μπλε λάβα θα απαιτούσε θερμοκρασίες τουλάχιστον 6.000 °C, που είναι πολύ υψηλότερες από ό,τι μπορεί να επιτύχει οποιαδήποτε λάβα φυσικά στην επιφάνεια της Γης.


Πηγές:Blue lava - Wikipedia

Το τρίγωνο των Βερμούδων

 Δεν γίνεται να γράψεις ένα επιστημονικό κείμενο χωρίς να αναφέρεις το τρίγωνο των Βερμούδων! Αυτό το άλυτο μυστήριο ταλαιπωρεί τους ερευνητές εδώ και χρόνια. Το ένα μετά το άλλο, αεροπλάνα και πλοία, όλα βυθίζονται στο τέλος, και κανένας δεν ξέρει το γιατί. Από την άλλη, κάθε τόσο ανακαλύπτονται κάποια βυθισμένα ερείπια στα βάθη του. Τα υπόλοιπα τα ξέρουμε όλοι (μια υπόθεση κάνω). Πότε άραγε να λυθεί αυτό το μυστήριο; 


Bialbero di Casorzo

Το Bialbero di Casorzo βρίσκεται μεταξύ Grana και Casorzo στο Piedmont της Ιταλίας. Είναι μια μουριά πάνω στην οποία φυτρώνει μια κερασιά. Η κερασιά υψώνεται αρκετά πάνω από τη μουριά στην οποία στέκεται. Αυτό το είδος φυτού ονομάζεται επίφυτο. Το επίφυτο είναι ένας οργανισμός που αναπτύσσεται στην επιφάνεια ενός φυτού και αντλεί την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά του από τον αέρα, τη βροχή, το νερό (σε θαλάσσια περιβάλλοντα) ή από τα συντρίμμια που συσσωρεύονται γύρω του. Τα φυτά πάνω στα οποία αναπτύσσονται τα επίφυτα ονομάζονται φορόφυτα .


Πηγές:https://en.wikipedia.org/wiki/Bialbero_di_Casorzo


Εσείς έχετε επισκεφτεί ποτέ κάποιο εξωπραγματικό αξιοθέατο; Και αν ναι, ποιο;

Σχόλια

Αγαπημένες αναρτήσεις

Οδυσσέας Ελύτης (Αλεπουδέλης, 1911-1996)

ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ (1910-1975)

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ!

Eridanus Supervoid

17 Νοέμβρη, τότε και σήμερα (;)

Κοιτάζοντας το ''Παρελθόν''

ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (1938-2018)